2009. augusztus 22., szombat

After a month, mate!

Szombaton volt négy hete, hogy elindultam otthonról. Elég eseménydús négy hetem volt, ennek köszönhetően gyorsan telt. Még mindig megvan a nyaralás érzésem kicsit, először azt hittem, hogy elmúlik majd ha hozzászoktam a dolgokhoz, de mivel már nagyjából mindenhez hozzászoktam, és még mindig megvan az érzés, arra a következtetésre jutottam, hogy talán ilyen az élet Ausztráliában.(?)

Szombaton edzés után elmentünk Kierannal plakátokat ragasztgatni a környéken, mert jövő hétvégén pénzgyűjtés lesz az evezős klubnak (erről majd később), és nagyon meglepő volt, hogy akármilyen boltba, kávézóba, étterembe mentünk be, hogy megkérdezzük kirakhatunk-e plakátokat ott, Kieran 15-20 perceket beszélgetett az eladókkal, a munkáról, az evezésről, a hajókról, arról, hogy hogy vannak, meg ilyesmi. Először azt hittem, hogy ismeri ezeket az embereket, de a 4. ilyen után már muszáj volt megkérdeznem, hogy ezek az ismerősei-e? Ő pedig meglepődve a kérdésen, annyit mondott, hogy "nem, dehogy, miért kérdezem?" És talán ez az egyik legjobb dolog az Ausztrálokban, hihetetlen barátságosak, nagyon tetszik.
Ez a pénzgyűjtés is vicces, nem az van mint az otthon megszokott, hogy adó 1%-ért könyörög mindenki vagy valami hasolnó. Nem ám. Itt autómosás lesz szombaton, mi fogjuk mosni azok autóját, akik szeretnének adományozni az evezős sportnak, és ők amíg várnak BBQ-t is ehetnek a parton. Elég vicces lesz, tuti fényképezőgéppel megyek.

A szombat esti program egy kisebb összejövetel lett volna az egyik srácnál, de skippeltem. Egyrészt nagyon fáradt voltam, pörgős volt ez a hét nagyon, és ugye szombat reggel is eveztem, 6-ra mentem és 12 után értem haza...
Másrészt a Ken meghívott az egyik barátjához meccset nézni. Kezd megtetszeni a rugby, meg több kedvem is volt odamenni, és tök jó volt. Most van az ausztrál rugby bajnokság, mindenki nagyon rá van pörögve.
Úgyhogy este meccsnézés, chips, sör, poénkodás, jó volt nagyon.
Mellesleg jövő héten megyünk meccsre, a Manly Sea Eagles - a helyi favorit - itthon játszik jövő hétvégén, úgyhogy kötelező kimenni.

Ken megmutatta nekem a Bottler drive-thru nevű dolgot, ami egy alkohol bolt, ami olyan, mint amikor autóval mész a mekibe. Nagyon vicces így magyar zérótolerancia szemmel nézve. Begurulsz, veszel valami piát, ha akarod megiszod a kocsiban, vagy haza is viheted. Ugyanis itt kb 5 sörig lehet vezetni.

Az egyetlen rossz a héten csak az volt, hogy kiderült, hogy Kieran 1-2 hónapon belül elköltözik, és akkor valószínűleg reggelente nem fog tudni vinni, úgyhogy még kérdéses, hogy hogy lesz ez megoldva, de ezt majd a jövőbeli Mityók fogja megoldani...(Ted után szabadon:) )

Ma délután lementünk a tóhoz, nagyon jó idő van, szerintem 25C+ legalább, úgyhogy kenuztunk egyet a tavon, meg fagyiztunk. Lassan egy napja írom ezt a bejegyzést, mert mindíg menni kell valahova, hazaérünk, akkor írok még és mielőtt befejezném, megint menni kell, és így egyre több az infó...:)

Hallgassatok Lupe Fiascot.

5 megjegyzés:

  1. Mostmár biztos,hogy öregszem,megint van amit nem értek......ahogy Ted mondaná...-ezt megmagyaráznád??:-))))
    Kicsim ez még olvasva is úgy tünik,hogy egy nagy vakáció az egész!
    Jó lenne,ha alaposan megfigyelnéd,hogy csinálják ezt az ausztrálok!!!!Honosithatnánk......:-)))

    VálaszTörlés
  2. Na jó!Megnyugodtam,nem öregszem,csak nem vagyok up to date a sorozatokban:-)))

    VálaszTörlés
  3. hianyzol miklok, es a suliba hogyfogsz hianyozni:D
    haha
    ja es utallak is, es szerintem a csaladodon kivul aki olvassa ezt a blogot mindenki utal.
    talan ok is egy kicsit.

    foleg hogy igy belegondolok, hogy mar egy hete fekszem ebben az agyban, es varom h meggyogyuljon a bokam, te pedig a tengerparton rohangalhatsz amenyit akarsz.
    HAT.

    VálaszTörlés
  4. hát azért az itteni osztály se annyira király mint amihez hozzászoktattatok.... hat meg is értem ha vki utál ezért vaze++

    mi ez a boka dolog?

    majd skypeoljunk

    VálaszTörlés
  5. szia mityók :D
    most kezdtem olvasni a blogod, és basszus annyira irigyellek:D:D ausztrália kb az álmom és most ott vagy 1 évig X_X

    meg nem is tudtam hogy ilyen jó stílusban írsz.. imádtam a himym-utalást:D

    na jó massive aussie tengerpartolást >.<
    andi voltam amúgy:)

    VálaszTörlés